Rotkohl-Rote Bete-Strudel mit Maronen und Feta

Du benötigst dafür: Schamottsteine / (ausziehbarer Grillrost) / Keltenschale Arbeitszeit: 60 MinutenBackzeit: ca. 40-45 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 180-200°C Zutaten (für 2 Strudel) Für den Strudelteig: Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Außerdem: Den Merklinger auf ca. 220-250°C (BOBBY ca. 180-200°C) einheizen. Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Keltentopf auf […]

Süßkartoffel-Gemüsepfanne mit Bohnen und Pilztöpfchen mit Burrata

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale Arbeitszeit: 25 MinutenGarzeit Süßkartoffel-Gemüsepfanne: ca. 40 MinutenGarzeit Pilztöpfchen mit Burrata: ca. 15-20 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 4 Portionen) Für die Süßkartoffel-Gemüsepfanne: Für das Pilztöpfchen mit Burrata: Den Merklinger auf ca. 250-280°C (BOBBY ca. 200-230°C) einheizen. Für die […]

Your New Year's Eve FIRE work from the Merklinger

After the party is before the party - with a Merklinger it gets really colorful! Our New Year's Eve motto this year: finger food festival! Here you'll not only find delicious warm bread, but also a selection of nibbles that go straight from the Merklinger into your party stomach. And the icing on the cake? Our homemade fortune cookies! Guaranteed to get you off to a good start with a smile [...]

Your New Year's Eve raclette from the Merklinger

Sizzling together around the Merklinger is a highlight at the end of the year. So that it doesn't get boring in the pans, we have 6 new, sophisticated raclette ideas for you. There are also quick party rolls made from pizza dough, baked potatoes and ratatouille fresh from the Merklinger Have fun making and enjoying! About every photo of [...]

Gegrillter Saibling mit Mandelbutter und glasiertem Wurzelgemüse

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale / Keltentopf ® Bratplatte / Deckel / Ausziehbares GrillrostArbeitszeit: 35 MinutenGrillzeit Saiblinge: ca. 20-30 MinutenGarzeit Gemüse: ca. 20-30 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-300°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 3 Portionen) Für das glasierte Wurzelgemüse: Für die Mandelbutter Für die gegrillten Saiblinge Den Merklinger […]

Merklinger Christmas menu #2

With our second delicious Christmas menu from the Merklinger wood-fired oven and grill, your festive season will be an unforgettable experience! With the Merklinger, you will not only experience tasty moments of pleasure at the table in the company of family and friends, but also have lots of fun cooking and baking together in front of the wood-fired oven and in the open air. Starting with a warm [...]

Onion layered meat

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltentopf ® / Keltentopf ® Bratplatte/DeckelArbeitszeit: 25 MinutenGarzeit: ca. 2,5-3 Stunden Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 200-220°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 15 MinutenOberhitze: ca. 180-200°C Zutaten(für 7-8 Personen) Für den Rub: Außerdem: Am Vortag:Den Schweinenacken in 1,5-2 cm dicke Scheiben schneiden und diese gut salzen. Alle Zutaten für den Rub in einer Schüssel miteinander vermengen. Die […]

Irish Guinness Stew

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Abstandsrost / ausziehbaren GrillrostArbeitszeit: 30 MinutenGarzeit: ca. 90-120 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 200-220°C Zutaten(für 6-8 Personen) Den Merklinger auf ca. 200-220°C einheizen. Einen großen, gusseisernen Topf währenddessen zum Erhitzen auf die Schamottsteine stellen. Das Butterschmalz in dem Topf direkt über dem Feuer auf dem ausziehbaren Grillrost erhitzen und die Fleischwürfel portionsweise […]

Lentil chili sin carne with garlic butter party rolls

You will need: Fireclay bricks / pull-out grill rack / Keltentopf ® / Keltentopf ® roasting tray/lidWorking time: 55 minutesCooking time/baking time: approx. 25 minutes Preheating: approx. 15 minutesTop heat: approx. 220-250°C Ingredients For the garlic butter party buns:(for 18 pieces) Also: For the lentil chili sin carne:(for 4 people) Also: For the garlic butter party buns:Pour the water into the mixing bowl of the food processor. Crumble the yeast over it and dissolve. Add the flour and [...]

Pollo fino wraps with pumpkin, bacon and cheese sauce

You will need:Firebricks / Celtic bowl or Celtic pot ® roasting trayWorking time: 50 minutesPumpkin cooking time: approx. 20-25 minutesPollo fino cooking time: approx. 45-50 minutes Preheat: approx. 30 minutesTop heat: approx. 200-220°C In the BOBBY:Preheat: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 180-200°C Ingredients(for 8 wraps) For the wheat tortillas:See recipe: Wheat tortillas/The Merklinger For the pollo fino: For the (truffle) crème fraîche: For the grilled pumpkin: [...].

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