Schweinefilet in Pfefferkruste mit Aprikosen im Salbei-Speckmantel

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale Arbeitszeit: 20 MinutenGrillzeit Schweinefilet: ca. 30 Minuten (Je nach Dicke und gewünschter Garstufe)Grillzeit Aprikosen: ca. 10-15 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 6 Personen) Für das Schweinefilet in Pfefferkruste: Für die Aprikosen im Salbei-Speckmantel: Außerdem: Den Merklinger auf ca. […]
Flanksteak-Rolle mit Steinpilzpesto, Rucola und Parmaschinken

Du benötigst dafür: Schamottsteine / ausziehbarer Grillrost / Abstandsrost Arbeitszeit: 50 MinutenGrillzeit gesamt: ca. 40-50 Minuten Vorheizen: ca. 15 MinutenOberhitze: ca. 280-300°C / 200-220°C Zutaten (für 4-5 Personen) Für die Flanksteak-Rolle: Für das Steinpilzpesto: Außerdem: Für das Steinpilzpesto:Steinpilze in eine kleine Schüssel geben und mit 175 ml lauwarmem Wasser übergießen.30 Minuten ziehen lassen und anschließend […]
Lachs mit Linsengemüse

Du benötigst dafür: Schamottsteine / ausziehbarer Grillrost / Keltentopf ® / Keltenschale Arbeitszeit: 45 MinutenGarzeit Linsengemüse: ca. 35 MinutenBratzeit Lachs: ca. 6 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Zutaten (für 4 Personen) Für die Lachsfilets: Für das Linsengemüse: Außerdem: Für die Lachsfilets:Die Filets unter kaltem Wasser abspülen […]
Grünkohl mit Bratwurst und Kasseler

Du benötigst dafür: Schamottsteine / (ausziehbarer Grillrost) / Keltenschale Arbeitszeit: 60 MinutenGarzeit: ca. 2 Stunden Vorheizen: ca. 15 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Zutaten (für 6 Personen) Außerdem: Den Merklinger auf ca. 220-250°C einheizen. Grünkohl waschen, vom Strunk befreien und klein zupfen. In einem großen Topf (z.B. Keltentopf) 2,5-3 Liter Wasser erhitzen und die Kasselerscheiben darin einlegen. […]
Süßkartoffel-Gemüsepfanne mit Bohnen und Pilztöpfchen mit Burrata

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale Arbeitszeit: 25 MinutenGarzeit Süßkartoffel-Gemüsepfanne: ca. 40 MinutenGarzeit Pilztöpfchen mit Burrata: ca. 15-20 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 4 Portionen) Für die Süßkartoffel-Gemüsepfanne: Für das Pilztöpfchen mit Burrata: Den Merklinger auf ca. 250-280°C (BOBBY ca. 200-230°C) einheizen. Für die […]
Hot-smoked turkey breast

You will need: Pull-out grill rackTop heat: approx. 90-120°CWorking time: 20 minutesSmoking: approx. 6.5-7 hours Ingredients 24 hours before smoking For the marinade: To smoke: 12-24 hours before smoking:Wash the turkey breast and pat dry well.Place all the ingredients for the marinade in a bowl and mix well. Brush the turkey breast well with the marinade and vacuum-seal with the rest of the marinade. Alternatively [...]
Chicken drumsticks

You will need:Firebricks / Celtic dish Working time: 15 minutesGrilling time: approx. 45-50 minutes Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 220-250°C / approx. 280-300°C In the BOBBY:Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 200-230°C / approx. 250-280°C Ingredients For the rub: For the glaze: Also: Pat the chicken drumsticks dry with kitchen paper For the rub: Finely grind the sea salt, pepper, sugar and chili flakes. Mix with paprika powder [...].
Green asparagus wrapped in bacon with gratinated goat's cheese

You will need: Fireclay bricks / Celtic bowl Working time: 10 minutesCooking time: approx. 10-14 minutes Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 220-250°C In the BOBBY: Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 200-250°C Ingredients In addition: Heat the Merklinger to approx. 220-250°C (BOBBY: approx. 200-250°C). As soon as the smoking phase is complete, place the Celtic bowl directly on the firebricks (or alternatively on the extendable grill grate) with [...]
Braised pork in parchment paper

You will need: Fireclay bricks / Celtic dish or Celtic pot ® / Celtic pot ® roasting tray/lidTop heat: approx. 200-220°CPreheat: approx. 30 minutesWorking time: 20 minutesCooking time: approx. 2 hours Ingredients (for 6 people) Also: Pat the pork dry and cut into 3-4 cm cubes. Place in a large bowl and season well with salt, pepper and oregano. Mix in all the other ingredients. [...]
Steckerlfisch

You will need: Rotisserie with grill spit deviceTop heat: approx. 200-220°CPreheat: approx. 15 minutesWorking time: 10 minutesGrilling time: approx. 40-50 minutes (depending on weight) Ingredients Insert the rotisserie with the grill spit device into the Merklinger. Heat the Merklinger to approx. 200-220°C. For the Steckerlfische you need a nice glow in your Merklinger, push the fire all the way back so that no fat gets into the embers [...].