Gemischte Antipasti

Du benötigst dafür: Schamottsteine Arbeitszeit: 40 MinutenGarzeit: ca. 20-25 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-250°C Zutaten (für 12 Personen) Für das marinierte Gemüse: Für die gefüllten Salsiccia-Pancetta-Bällchen: Für die Pilze mit Thymian in Weißwein: Außerdem: Den Merklinger auf ca. 250-280°C (BOBBY ca. 200-250°C) einheizen. Für das marinierte […]
Lachs mit Linsengemüse

Du benötigst dafür: Schamottsteine / ausziehbarer Grillrost / Keltentopf ® / Keltenschale Arbeitszeit: 45 MinutenGarzeit Linsengemüse: ca. 35 MinutenBratzeit Lachs: ca. 6 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Zutaten (für 4 Personen) Für die Lachsfilets: Für das Linsengemüse: Außerdem: Für die Lachsfilets:Die Filets unter kaltem Wasser abspülen […]
Rotkohl-Rote Bete-Strudel mit Maronen und Feta

Du benötigst dafür: Schamottsteine / (ausziehbarer Grillrost) / Keltenschale Arbeitszeit: 60 MinutenBackzeit: ca. 40-45 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 180-200°C Zutaten (für 2 Strudel) Für den Strudelteig: Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Außerdem: Den Merklinger auf ca. 220-250°C (BOBBY ca. 180-200°C) einheizen. Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Keltentopf auf […]
Süßkartoffel-Gemüsepfanne mit Bohnen und Pilztöpfchen mit Burrata

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale Arbeitszeit: 25 MinutenGarzeit Süßkartoffel-Gemüsepfanne: ca. 40 MinutenGarzeit Pilztöpfchen mit Burrata: ca. 15-20 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 4 Portionen) Für die Süßkartoffel-Gemüsepfanne: Für das Pilztöpfchen mit Burrata: Den Merklinger auf ca. 250-280°C (BOBBY ca. 200-230°C) einheizen. Für die […]
Your New Year's Eve raclette from the Merklinger

Sizzling together around the Merklinger is a highlight at the end of the year. So that it doesn't get boring in the pans, we have 6 new, sophisticated raclette ideas for you. There are also quick party rolls made from pizza dough, baked potatoes and ratatouille fresh from the Merklinger Have fun making and enjoying! About every photo of [...]
Merklinger Christmas menu #2

With our second delicious Christmas menu from the Merklinger wood-fired oven and grill, your festive season will be an unforgettable experience! With the Merklinger, you will not only experience tasty moments of pleasure at the table in the company of family and friends, but also have lots of fun cooking and baking together in front of the wood-fired oven and in the open air. Starting with a warm [...]
Merklingen Christmas menu

This year we have prepared something very special: The complete Christmas menu in the Merklinger. Some dishes are cooked together and timed to make the best use of the Merklinger. Have fun recreating and enjoying! We look forward to every photo from you 😉 Appetizer: Mushroom puff pastry tartlets on wild herb salad with pomegranate and walnuts Main course: Braised beef in [...]
Pollo fino wraps with pumpkin, bacon and cheese sauce

You will need:Firebricks / Celtic bowl or Celtic pot ® roasting trayWorking time: 50 minutesPumpkin cooking time: approx. 20-25 minutesPollo fino cooking time: approx. 45-50 minutes Preheat: approx. 30 minutesTop heat: approx. 200-220°C In the BOBBY:Preheat: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 180-200°C Ingredients(for 8 wraps) For the wheat tortillas:See recipe: Wheat tortillas/The Merklinger For the pollo fino: For the (truffle) crème fraîche: For the grilled pumpkin: [...].
Mexican-style stuffed sweet potatoes

You will need: Fireclay bricks / Spacer grid / Celtic tray Working time: 35 minutesCooking time: approx. 60-90 minutes + 15 minutes Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 220-250°C / 280-300°C In the BOBBY: Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 200-230°C / 250-280°C Ingredients(for 6 people) For the filling: Also: Heat the Merklinger to approx. 220-250°C (BOBBY approx. 200-230°C). Place the spacer grid on the firebricks. Place the [...]
Layered skewers

You will need: Rotisserie with grill spit attachmentWorking time: 30 minutesGrilling time: approx. 50-60 minutes Preheating: approx. 15 minutesTop heat: approx. 220-250°C Ingredients (for 4-6 people) For the whisky BBQ sauce: Wash and peel the potatoes and simmer in salted water for approx. 20 minutes. Cut the cooled potatoes into 3-4 mm thick slices and season with salt and pepper. (You will need 14 slices.) Pat the meat dry and place on [...].