Pesto-Quadrate

Du benötigst dafür: Schamottsteine Arbeitszeit: 20 MinutenBackzeit: ca. 25-30 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 280-300°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Zutaten (für 1 Brot mit 24 Quadraten) Für den Teig: Für die Füllung: Außerdem: Ein Backblech mit Olivenöl einpinseln. Den Teig auf der leicht bemehlte Arbeitsfläche mit dem Nudelholz zu einem Rechteck […]
Rotkohl-Rote Bete-Strudel mit Maronen und Feta

Du benötigst dafür: Schamottsteine / (ausziehbarer Grillrost) / Keltenschale Arbeitszeit: 60 MinutenBackzeit: ca. 40-45 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 180-200°C Zutaten (für 2 Strudel) Für den Strudelteig: Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Außerdem: Den Merklinger auf ca. 220-250°C (BOBBY ca. 180-200°C) einheizen. Für die Rotkohl-Rote Bete-Füllung: Keltentopf auf […]
Süßkartoffel-Gemüsepfanne mit Bohnen und Pilztöpfchen mit Burrata

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale Arbeitszeit: 25 MinutenGarzeit Süßkartoffel-Gemüsepfanne: ca. 40 MinutenGarzeit Pilztöpfchen mit Burrata: ca. 15-20 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 250-280°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 200-230°C Zutaten (für 4 Portionen) Für die Süßkartoffel-Gemüsepfanne: Für das Pilztöpfchen mit Burrata: Den Merklinger auf ca. 250-280°C (BOBBY ca. 200-230°C) einheizen. Für die […]
Butterkuchen mit Cranberries

Du benötigst dafür: Schamottsteine / Keltenschale 2 xArbeitszeit: 35 MinutenBacken: ca. 30-35 Minuten Vorheizen: ca. 30 MinutenOberhitze: ca. 220-250°C Im BOBBY:Vorheizen: ca. 10-15 MinutenOberhitze: ca. 180-200°C Zutaten (für 2 Butterkuchen) Für den Hefeteig: Für die Buttermasse und den Belag Außerdem: Für den Hefeteig: Zwei Keltenschalen mit Butter einfetten. Die Milch in die Rührschüssel der Küchenmaschine […]
Grillwurz No. 4 - The Klausi

You will need:Fireclay bricksWorking time: 35 minutesBaking: approx. 30-35 minutes Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 250-280°CFireclay brick: approx. 160-180°C In the BOBBY:Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 220-250°CFirebrick: approx. 140-160°C Ingredients (for 4 loaves) The evening before: For the starter dough: On the baking day: For the main dough: Also: The evening before:For the starter dough: Place the flour, water and yeast in a large bowl and [...]...
Merklinger Christmas menu #2

With our second delicious Christmas menu from the Merklinger wood-fired oven and grill, your festive season will be an unforgettable experience! With the Merklinger, you will not only experience tasty moments of pleasure at the table in the company of family and friends, but also have lots of fun cooking and baking together in front of the wood-fired oven and in the open air. Starting with a warm [...]
Chocolate and walnut cantuccini

You will need:Fireclay bricks/spacer gridWorking time: 20 minutesBaking time: approx. 20 minutes + 5-8 minutes roasting time Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 220-250°CFireclay brick: approx. 160-180°C In the BOBBY:Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 200-220°CFireclay stone: approx. 140-160°C Ingredients (for approx. 50 pieces) Also: Knead the flour, sugar, salt, baking powder, gingerbread spice, butter, eggs and Arancello into a smooth dough. Knead the orange zest, walnuts and chocolate drops into the dough and [...]
Pumpkin bread

You will need:Fireclay bricksWorking time: 25 minutesBaking: approx. 40 minutes Preheating: approx. 30 minutesTop heat: approx. 280-300°CFireclay bricks: approx. 160-180°C In the BOBBY:Preheating: approx. 10-15 minutesTop heat: approx. 250-280°CFireclay bricks: approx. 140-160°C Ingredients (for 2 loaves) For the scald: For the yeast dough: Also: For the scald: Pour the hot water over the grains and seeds, mix and leave to soak, covered, for about 2 hours [...].
Juicy onion tart from the tray

You will need: Fireclay bricks / spacer grid / extendable grill rackWorking time: 50 minutesBaking time: approx. 40-45 minutes Preheating: approx. 15 minutesTop heat: approx. 220-250°C Ingredients: (for 1 baking tray) For the yeast dough: For the topping: Also: For the yeast dough: Pour the milk and sugar into the mixing bowl of the food processor and dissolve the yeast in it. Add the icing ingredients and mix for approx. 10 minutes to form a smooth dough [...].
Lentil chili sin carne with garlic butter party rolls

You will need: Fireclay bricks / pull-out grill rack / Keltentopf ® / Keltentopf ® roasting tray/lidWorking time: 55 minutesCooking time/baking time: approx. 25 minutes Preheating: approx. 15 minutesTop heat: approx. 220-250°C Ingredients For the garlic butter party buns:(for 18 pieces) Also: For the lentil chili sin carne:(for 4 people) Also: For the garlic butter party buns:Pour the water into the mixing bowl of the food processor. Crumble the yeast over it and dissolve. Add the flour and [...]