Get to know the Merklinger Bobby
Whether legendary Garden party or more comfortable Family evening: The Merklinger Bobby is your compact Wood-fired oven for eternity: Cheek, cook & cricket delicious dishes with a wood fire in the open air.
Bobby conjures up fragrant wood-fired bread and delicious baked goods that are really special thanks to the fine crust and unique aroma.
Bake your favorite pizza with a crispy crust and perfect toppings. Our wood fire gives every pizza an authentic touch, just like in Bella Italia.
Bobby makes outdoor cooking effortless. Casseroles, hearty stews or succulent roasts are easy to cook in the Bobby.
Discover the freedom of outdoor cooking with "Bobby" - your faithful companion for unforgettable moments of enjoyment outdoors! Made in Germany, Bobby is more than just a wood-fired oven. He is your best friend for culinary adventures on the balcony or in the garden.
Bobby is user-friendly and makes outdoor cooking effortless.
Materials: Steel, aluminum, stainless steel, natural firebrick
Dimensions: 66 cm x 58 cm x 120 cm (W x D x H)
Packing dimensions: 80 x 60 x 75 cm (W x D x H)
Stovepipe: 60 cm H, 10 cm Ø
Baking surface: approx. 54 cm W x 42 cm D
Baking chamber opening: 47 cm W x 16 cm H
Maximum temperature: 450ºC
Weight: 72 kg
Fuel type: Wood
Cooking floor: 25 mm natural fireclay brick
The highest quality in every detail: uncompromising craftsmanship guarantees the most careful production, as every Merklinger is hand-welded. The high-quality materials are sustainably sourced from local, regional suppliers.
Baking, cooking and gentle braising are possible with minimal effort. Wood-fired crispy pizza, freshly baked bread and hearty stews are whipped up in no time!
Nothing beats a wood fire: the most natural way to bake and cook combines a characteristic aroma with irresistible flavors. Effective heat distribution means that only a few logs are required for use.
The Merklinger is easy to use: light the fire in the combustion chamber and after just 10 minutes of heating, it's ready to go. Cleaning is very simple thanks to pyrolysis.
Everything is well thought out: the ingenious air circulation in the Merklinger allows precise temperature regulation between 70 and 450° Celsius.
With its compact dimensions and 72 kg weight, the Merklinger can also be used on small balconies and complements any outdoor kitchen.
Merklinger Holzbackofen und Grill 181 Google Bewertungen Matthias Fieles28. Februar, 2024. Die Firma Merklinger, versteht es hochwertige Produkte zu produzieren und zu verkaufen. Hier wird mittels super Beratung, entsprechendem Zielgruppen orientiertem Marketing und Kundenservice, eine emotionale Beziehung zwischen Produkt und Kunde aufgebaut. Bei uns hat das, so wie anscheinend bei vielen Anderen, wunderbar funktioniert. Unser Merklinger 800 steht seit letzter Woche auf der Terrasse, wir sind extrem begeistert. Beratung, Bestellvorgang, Anlieferung, Kundenservice nach Kauf, alles auf sehr hohen Niveau. Man spürt das die Menschen dort für ihr Produkt „brennen“ und sich damit auskennen. Wenn man/frau so viel Geld für eine Outdoor Küche investiert, muss das Produkt und auch das Bauchgefühl des Kunden passen. Das haben die bei Merklinger super hinbekommen. Weiter so! Grüsse Emanuel, Mariya und Matthias Nachtrag: Inzwischen ist nun einige Zeit vergangen. Wir nutzen unseren Merklinger viel und vor allem am Wochenende wird immer irgendetwas ausprobiert. Wir sind komplett begeistert und zufrieden. Gabriele Wicklein21. Februar, 2024. Der Merklinger Holzbackofen, ist der perfekte Ofen wenn für Dich selbst gebackenes Brot eine Passion ist. Das Grillen oder Kochen von Fleisch im Topf, sowie das Rösten von Gemüse gelingt perfekt. Die Verarbeitung des Ofens ist perfekt und solide. Gefallen hat und die Tatsache, das alles regional produziert wird. Wir sind begeistert. Wie ihr seht, hat mein Mann mir meinen persönlichen Hexenofen gestalten. Und falls es im Sommer auf der Terrasse dadurch zu heiß wird, kann man das Rohr abmontierten und den Ofen, mit dem ursprünglichen Rohr, locker vom Hocker, nach draußen schieben. Raimund Popp3. Februar, 2024. Der Merklinger ist einfach genial. Wir backen, braten, grillen regelmäßig und ganzjährig damit. Ob es das Vollkornbrot ist, dass mit schöner Kruste bäckt, der Flammkuchen etc. alles schmeckt uns einmalig gut. Die Vielseitigkeit des Merklingers freut uns immer wieder. Wir nutzen diesen seit nunmehr 4 Jahren, die Verarbeitung ist sehr gut. Der Merklinger hat einen festen Platz bei der Zubereitung unseres Essens. Bernd Kölle10. Januar, 2024. Perfekter Service vor der Bestellung, hervorragende Hilfe beim Verladen auf unseren Hänger und auch noch ein Jahr später bei ganz kleinen Reklamationen. Auch sind die Back und Grillkurse sehr zum empfehlen. 👍👍👍 Brote und Pizza backen, sowie Fleisch grillen ein Genussvolles Erlebnis einfach ein perfektes Teil der Merklinger 👏👏👏 Matthias Hamann10. Dezember, 2023. Top Service und super Produkte Alex Otto1. Dezember, 2023. Wir lieben die Pizza aus unserem MERKLINGER! Schmeckt wie beim Italiener, nur besser! Zugegeben, man braucht ein bisschen Übung für‘s Anheizen und Temperatur halten, aber das hat man schnell raus (ich habe 2 Versuche gebraucht, bis es perfekt war). Und dann macht es wirklich Spaß darauf zu grillen und zu backen. In der Anschaffung ist der MERKLINGER zwar kein Schnäppchen, aber er ist jeden Cent wert! Da hat sich meine Meinung nach 3 Jahren Nutzung kein bisschen geändert. Und über dem Service braucht man nicht reden! Der ist dem Produkt entsprechend hochwertig. Ich kann ihn nur empfehlen und wünsche viel Spaß damit! Nazim Ucar10. November, 2023. Top Holz Backofen und Grill in einem der Geschmack nicht zu vergleichen mit einem Gas oder Kohle Grill einfach nur Mega Manja März9. November, 2023. Super Beratung, tolle Qualität, wir sind so glücklich mit unserem Merklinger 800 ☺️ Josef Blösch15. Oktober, 2023. Wir hatten vorher einen Holzbackofen von Genusswerk später dann Flamero. Der Ofen war nicht schlecht aber kein Vergleich zum Merklinger. Erstens wurde uns das Blaue vom Himmel versprochen, nur heiße Luft. Keine Tipps, keine Rezepte und keine Antwort auf Fragen. Hier war nur das Verkaufen wichtig. Der Ofen verbrauchte zudem wesentlich mehr Holz als der Merklinger bis er sich erhitzte, und die Temperatur von 350-400 Grad wurden nicht erreicht. Fazit: Der Merklinger ist ein spitze Holzbackofen in jeder Hinsicht. Verarbeitung, Service und Handhabung. Wenn man ein Problem hat, dann kümmert sich Merklinger per Anruf oder e-Mail zeitnah drum. Den Merklinger würden wir sofort wieder kaufen. Super Team, super Tipps und Rezepte, einfach ein geniales Produkt mit einfallsreichen Leuten die voll und ganz hinter Ihrer Sache stehen, nämlich dem Holzbackofen „Merklinger“. Mario Linder13. Oktober, 2023. Perfekte Maschine.Du kannst Grillen, Pizza und Brot backen und sogar Fisch räuchern...mit der neuen Rotieserie sogar Hähnchen oder Rollbraten machen.. einfach genial
Familiar. Simple. Honest. Regional. These are our values. Together we want to revolutionize baking and cooking. We are a young company full of enthusiastic amateur bakers and chefs, founded by Markus Merklinger.
Find out more about us and our founding history here: https://www.youtube.com/watch?v=KGGTMe3kpTw
Your Merklinger is normally shipped within 2 - 4 weeks by a forwarding agent.
"Made in Germany" quality - Solid steel body, solid stainless steel elements, manufactured entirely in Bavaria: every Merklinger oven is a quality product that will accompany you for many years and delight every foodie.
In addition, our customer service will be at your side right from the start. Attend our events and seminars and become a professional at the wood-fired oven.
The right wood is an important factor for the success of your favorite dishes when using the Merklinger wood-fired oven. All types of hardwood are suitable.
We recommend beech wood with a residual moisture content of 12 - 18% and little bark on the logs. The residual moisture in the wood makes your baked goods even juicier due to the permanent air circulation in the oven. Just a few logs with a diameter of 3 cm are enough to heat up your Merklinger.
Thanks to its efficient design, your Merklinger Bobby is ready for use after just 10 minutes. For baking bread, we recommend a top heat of 280°C - 300°C. For pizza, we recommend 350°C - 450°C (depending on the type of preparation).
Once the Bobby is well heated (top heat: 350°C - 450°C, stone: 280°C - 300°C), you can put your pizza in. Turn once after 1 minute and after 2 minutes your crispy wood-fired pizza will come out of the Merklinger Bobby smelling delicious.
Would you like to find out more about the Merklinger Bobby? Get your free brochure here.
KÖNIGSBRUNN SHOWROOM OPENING HOURS:
MO. - DO. 08:00 - 18:00
FR. 08:00 - 17:00
SHOWROOM NORTH, EAST FRISIA:
SAT. 09:00 - 17:00 H
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Der Merklinger GmbH
Messerschmittring 19
86343 Königsbrunn
+49 (0)8231 9883584
www.dermerklinger.de
info@dermerklinger.de
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